Emotioneel evenwicht

Emotioneel Evenwicht helpt je positief omgaan met emoties als angst, verdriet en boosheid. Emoties spelen een belangrijke rol in een mensen leven. Positief motiveren ze je en sturen je aan je doelen te bereiken en een vervuld leven te leiden. Negatief kunnen ze je blokkeren. Wat is een emotie en waar komt die vandaan. Een emotie is een gevoel wat omhoog komt als je geprikkeld wordt door een persoon, situatie, een woord of een daad. Angst, boosheid en frustratie zijn voorbeelden van emoties met een negatieve invloed. Vreugde, blijdschap en geduld zijn de positieve tegenpolen. Emotioneel evenwicht is bedoeld om gevoelens te herkennen, te onderzoeken, te accepteren en los te laten. Iedere negatieve emotie heeft een positieve tegenpool. Zo kan je boosheid transformeren naar daadkracht en kwetsbaarheid leert je compassie te voelen.

 

Wanneer emoties de baas over jou spelen en je beperken in het geen je wil bereiken is het tijd de emotionele balans te hervinden. Meestal is het wel duidelijk wat de oorzaak is, maar soms ook niet. In gevallen waarbij je niet snapt waardoor je geblokkeerd raakt is emotioneel evenwicht een goede methode om de onderliggende oorzaak op te sporen. Zo kan een traumatische gebeurtenis uit het verleden nog steeds invloed hebben op een huidige situatie. Tijdens een sessie emotioneel evenwicht gaan we kijken welke emoties je in de weg zitten en waarom. Om hier achter te komen gebruik ik de spiertest. Een beproefde methode om met je onderbewustzijn te communiceren. Als we de oorzaak hebben gevonden gaan we aan de slag de betreffende emoties te integreren en transformeren naar de positieve pool. Meer informatie over de spiertest vind je op de pagina enneagram onder de kop Enneagram Integratie Kunde.

 

In de workshop emotioneel evenwicht leer je de 12 meest voorkomende emoties kennen en begrijpen. Welke emoties met welke organen verbonden zijn en waar de drukpunten van de meridianen zich op je lichaam bevinden. Door middel van een affirmatie en het masseren van de drukpunten kan je de emotie accepteren en vervolgens los laten. Zo kom je weer in je kracht.

Neem contact op