Engelen

Wat zijn Engelen?

 

Het woord Engel is afkomstig van het Griekse angelos wat boodschapper betekent. Engelen zijn de boodschappers van god. Ze zijn zuiver geestelijk en hebben geen fysieke vorm. Toch zijn er al vanaf heel vroege tijden engelen in fysieke vorm waargenomen. Dit komt m.i. omdat de energie zich kenbaar wil maken in een voor ons begrijpelijke vorm. Afbeeldingen van engelen vind je dan ook in verschillende geloven. Voor mij zijn engelen een brug naar het contact met je hoger bewustzijn. Je zuivere zelf. God, liefde, vrede of gelukzaligheid. Engelen gaan voorbij de sluiers van het ego en je persoonlijkheid. Ze hebben een hoge trilling/lichtfrequentie.

 

Deze veer kreeg ik als boodschap toen ik twijfelde of ik de workshop Engelenkaarten nog zou geven. Het was een wolkeloze hemel en ze verscheen zomaar uit het "niets"!

 

Iedere mens bewandelt zijn levensweg. Deze levensweg is een leer, ontwikkelings- en ervaringsweg die voor iedereen verschillend is. Elke situatie vraagt iets van ons. De engelen helpen je te ontdekken waar het om gaat, wat er geleerd en ontwikkeld kan worden. Ze laten je blokkades zien en wat je nodig hebt op je levenspad. Iedere engel staat voor een andere kwaliteit, eigenschap. Zo ondersteunt de Aartsengel Raphael bij fysieke klachten maar ook bij het helen van de wonden van het hart. Aartsengel Michael zorgt voor kracht en geborgenheid en loslaten van wat je niet meer dient. De Engel Gabriël helpt je nooit de hoop te verliezen en je eigen wensen en verwachtingen te herkennen. Bij het werken met engelen gaat het om het krijgen van vertrouwen, weten dat je niet alleen bent en dat je de Engelen altijd om hulp kan vragen. Engelen vertegenwoordigen de ´waarheid´ Zij weten wie je werkelijk bent. Als je contact wil maken met engelen moet je wel bereid zijn jezelf niet meer voor de gek houden, niet meer te liegen tegen jezelf. Alles wat er is, ook je schaduwkant mag onder ogen gezien worden. Engelen helpen je bij het maken van zuivere keuzes. Ze oordelen niet als je nog niet helemaal begrijpt hoe het werkt. Ze zijn liefdevol en geduldig. Hoe meer je in contact komt met engelen hoe meer je trillingsgetal zal verhogen. Je gaat anders denken, anders voelen, anders eten en kiest andere vrienden. Engelenkaarten kunnen je inzicht geven in welk thema op dit moment bij jou speelt, welke boodschap er op dit moment voor jou belangrijk is en welke engel je daar bij kan helpen. In mijn Engelenworkshop leer je hoe je de kaarten kan leggen en hoe ze te interpreteren. Ik heb verschillende sets engelenkaarten waar we mee werken.

Neem contact op