Geleide meditatie/visualisatie

Meditatie betekent in aandacht zijn. Mediteren is niet alleen stil zitten en niet denken, maar ook focus en concentratie. Meditatie is in volle aandacht zijn bij wat je doet in het hier en nu. Of dat nou stil zijn is, stofzuigen, rekenen of een plan uitdenken.

 

Bij mijn geleide meditaties wordt je aandacht geleid naar iets wat op dat moment voor jou of de groep aan de orde is. Dat kunnen de meest uiteenlopende zaken zijn zoals in een totale staat van ontspanning en innerlijke rust komen, contact maken met je gidsen, engelen of lichtmeesters of het naar boven halen van onbewuste angsten en patronen.

 

Bij geleide visualisatie is het de bedoeling beelden voor je te zien, te voelen of te denken. Sommige meditatie/visualisaties zijn gericht op heling, andere op het creëren van een gewenste situatie. Bij visualisatie is het belangrijk de beleving zo intens mogelijk te maken. 

 

De bedoeling van de meditatie/visualisaties is het beste uit jezelf te halen zonder jezelf voorbij te lopen. Stressvrij te leven en innerlijke rust en vrede te vinden. Door regelmatig te mediteren kom je steeds dichter bij je wezenlijke zelf. Bij sommige meditaties gaan we uit van het chakrasysteem, bij andere maken we contact met specifieke engelen die ons helpen bij bijvoorbeeld een genezingsproces, emotionele heling, of het doorbreken van vastgeroeste patronen.

© Anja Damhuis

Neem contact op