Numerologie 

Numerologie, de kracht van getallen en hun symboliek. Numerologie is de psychologie, filosofie en wetenschap der getallen. De Griekse filosoof en wiskundige Pythagoras (ca. 600 en 590 voor Christus) is de grondlegger van de westerse numerologie zoals wij die nu kennen. Hij geloofde dat de wereld was gebaseerd op de kracht van getallen. "Alles bestaat uit getallen en als u de getallen kent, kent u uzelf" zo zei hij. Ook was Pythagoras de ontdekker van de toonladder in de muziek.

 

Numerologie verteld net als astrologie over de energie frequentie waaronder je geboren bent. De letters van je naam en je geboortedatum hebben een bepaalde trilling, resonantie met daarbij behorende kwaliteiten. Net als de planeten die op het moment van je geboorte door hun stand een specifieke kwaliteit belichamen die aansluiten bij jouw persoonlijkheid. Het is dan ook niet zo vreemd dat je geboortehoroscoop in grote lijnen hetzelfde verteld over je karaktereigenschappen als je numerologische gegevens.

 

Elk primair getal heeft een specifieke betekenis en symboliek. Door gebruik te maken van numerologie kunnen alle namen en geboortedata worden omgerekend tot cijfers die je persoonlijkheid en levensplan bepalen. Zo kan je de kennis van numerologie gebruiken om op een snelle manier patronen en valkuilen te herkennen en te doorbreken en er achter komen hoe jij je talenten optimaal kunt gebruiken.

 

Je roepnaam, achternaam en geboortedatum zijn voldoende om inzicht te krijgen in je levensplan, missie, hoe jij van binnen denkt en voelt, hoe je op andere mensen over komt en wat je drijfveren, passies en kwaliteiten zijn. Maar ook hoe en waarom jij jezelf onbewust tegenwerkt en saboteert in het behalen van je wensen, dromen en doelen.

  

Inzicht in jezelf kan je persoonlijke, beroepsmatige en relationele ontwikkeling positief beïnvloeden.

 

Neem contact op